Rólunk mondták

KÖSZÖNTŐ / BEMUTATKOZÁS

Tisztelt Látogató!

Köszöntöm Önt a Kistérségi Egyesített Szociális Intézmény honlapján.
Több, mint 60 évvel ezelőtt indult Mosonmagyaróváron, illetve szűkebb régiónkban az intézményes keretek között történő idős ellátás. Ez azt jelenti, hogy 1956 előtt a Zichy Mihály utcai (jelenleg Idősek Nappali ellátása működik az épületben) épületben főként hadirokkant, idős elesett embereknek próbáltak segíteni. Az ellátási forma iránt mutatkozó egyre nagyobb igény kielégítésére szinte megváltásként érkezett 1956-ban Marsowszky grófnő felajánlása, aki a köznek adományozta 1936-ban épült máriakálnoki kastélyát. Egy kikötése volt csupán vagy öregek otthonaként vagy óvodaként működjön tovább az épület, ő pedig ott élhessen tovább élete végéig, teljes ellátást kapva. Ekkor 1956-ban 30 fő ellátottal indult az intézményi ellátás az idősek szociális otthonában.
Az intézményi rendszer ettől kezdődően folyamatosan fejlődött, változott, míg 1993-ban megjelent a szociális törvény, keretet adva az önkormányzati feladatoknak.

Napjainkban a Kistérségi Egyesített Szociális Intézmény a mosonmagyaróvári társulás 27 településén nyújt szociális alap és szakellátásokat, idős- demenciával élő, hajléktalan és fogyatékos embereknek, a szolgáltatásokat közel 143 fő dolgozó biztosítja. Az intézménybe a szolgáltatásokat a társult településekről lehet igénybe venni. Ásványráró, Bezenye, Darnózseli, Dunakiliti, Dunaremete, Dunasziget, Feketeerdő, Halászi, Hédervár, Hegyeshalom, Jánossomorja, Károlyháza, Kimle, Kisbodak, Lébény, Levél, Lipót, Máriakálnok, Mecsér, Mosonmagyaróvár, Mosonszentmiklós, Mosonszolnok, Mosonudvar, Püski, Rajka, Újrónafő, Várbalog.

INTÉZMÉNYÜNK KÜLDETÉSE: Mutassunk irányt a gondozás, ápolás útvesztőjében, segítsük és támogassuk a rászoruló embereket, hogy életüket, hétköznapjaikat „JÓL LÉTÜKET” közösen megteremtsük, méltóságukat megőrizzük.

Bízom benne, hogy a honlap segítséget nyújt, hasznos információkat tartalmaz az intézmény által biztosított szolgáltatások körében, egyúttal jobban megismerik az intézmény és kollégáim munkáját.

                                                                                   Zimmerer Károlyné
intézményvezető